Asam Pedas Untuk Dia

Asam Pedas Untuk Dia

by

, koleksi-ga, read-2014, favourite, koleksi-pkpj, owned, novel, novel-melayu, 2015, favorites, Novels

AKU AININ SOFIYA, hanya seorang pembantu rumah separuh masa. Tugasku bukan setakat mengemas rumah, malah urusan dapur diserahkan kepadaku. Buat pertama kalinya, asam pedasku mendapat pujian. Dalam diam, aku diintai oleh salah seorang anak majikanku, Ahmad Ziyad. Rupa-rupanya, asam pedasku menjadi kegemarannya. Namun tidak kusangka, dia ingin melamarku, hanya kerana ingin membantuku dari segi kewangan. Aku bukan mata duitan! Aku hanya bekerja di rumahnya dengan hasil usahaku sendiri.

Setelah berfikir panjang, aku menerima lamarannya, tetapi dia meletakkan syarat. Perkahwinan ini harus dirahsiakan daripada pengetahuan keluarga dan teman wanitanya. Aku juga tidak dibenarkan hamil. Malah, aku tidak dimaafkan jika perkara itu berlaku. Sampai bila aku harus berlakon dan menyorok statusku? Jiwaku terseksa menjadi isteri rahsianya walaupun halal di sisi agama. Ziyad seolah-olah tidak memahami perasaanku. Hidupku terseksa dengan permainannya sehingga takdir menentukan aku hamil anaknya!

Title:Asam Pedas Untuk Dia
Edition Language:Malay
ISBN:9789831248270
Format Type:

    Asam Pedas Untuk Dia Reviews

  • Gobokairina

    3.5*Sebenarnya aku suka dengan cover. Comel! Dan tetiba rasa macam lapar pula hahahaFull review: 22/10/2013Mengisahkan tentang perkahwinan sembunyi-sembunyi oleh si Ainin Sofiya [Ainin] dan anak majik...

  • kuzzeen

    Teringat kat set asam pedas di Perhentian Kuih Kampung (Ujong Pasir, Bandar Hilir-Melaka). Dgn ulam timun dan telur masinnya. Dan percayalah di situ ada the world's best buah melaka! ;)Tergedik-gedik ...

  • Hajar

    Pertamanya saya baru tahu yang buku ini adalah hasil tulisan salah seorang penulis senior yang dah pun mempunyai beberapa buah buku bercetak. Haish. Jadi saya memang tak pelik bila adegan kemesraan an...

  • Rouge

    Rasanya I like the book more compare to the drama. Not really good follower pun kat drama tapi "ter"tengok 2 3 kali ja.Ikram character dlm buku more minimum and simple. So tak sure why dalam drama mac...

  • Nonie?serenity2bliss

    Announcement before review: N nak jual buku ni for RM10. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :) Did GR just deleted my review???!!! Penat-penat jer menaip, kena taip balik... The story goes ex...

  • rara

    ainin sofiya balu yg mempunyai seorang anak. mulanya ainin jual nasi lemak,kuih-muih je tp sbb nk menyusukan anak dia yg baru 6 bulan, dia pun cari kerja lain. tu yg dapat kerja orang gaji dekat rumah...

  • Cik Pah

    Kalau dilihat kepada tajuk novel ini, mesti dah boleh agak, cerita ini adalah mengenai orang selatan. Kalau orang utara, tajuknya dah jadi Gulai Kepala Ikan Untuk Dia :)Memang menguji kesabaran sunggu...

  • Anis Azura

    3.5 rating :)Sinopsis mengisahkan Ziyad yang membuat perjanjian untuk mengahwini Ainin ,seorang balu anak satu dengan niat mahu menbantu Ainin yang kesempitan wang.Syaratnya Ainin,orang gaji di rumah ...

  • Sha Mohamed

    Tak ada baiknya bila sebuah perkahwinan itu dirahsiakan.. Mengundang salah faham dan pergaduhan saja.. Niat Ziyad yang ingin membantu Ainin membawa mereka kepada sebuah perkahwinan rahsia.. Masalah mu...

  • Mak Long

    Berbohong tidak akan menyelesaikan masaalah malah akan menimbulkan pelbagai masaalah yang lain. And along the way, banyak hati yang akan terluka...And sorry to say, saya sukar memaafkan Ziyad.... kena...