Imam Mudaku Romantik

Imam Mudaku Romantik

by

, malay-novel, 2014, adaptation, Novels

“Laila, kita qiamullail, jom?” - Faqih
“Kenapa?” - Khalisah
“Kita solat tahajud sama-sama.”
“Hah? Wajib ke?”
“Memanglah tak wajib. Nak masuk syurga sama-sama tak?”

Nasib kaulah, Khalisah! Kau yang beria-ia sangat nak suami imam atau ustaz, kan? Nah, sekarang kau tanggunglah kalau kena ceramah dengan dia!

LAILA KHALISAH, pemilik butik Pinkwears yang sememangnya mengimpikan seseorang yang bergelar imam muda atau ustaz menjadi suaminya. Kemunculan MUHAMMAD FAQIH dalam kehidupannya telah banyak mengubah isi keluarga wanita itu.

Si Faqih pula pandai menambat hati isterinya. Sekeping kad besar yang tertulis I Love You, Laila di cermin hadapan Peugeot 508 berwarna putih bersama lambakan ros merah di sekelilingnya merupakan kejutan untuk cinta hatinya itu.

Masjid yang dibina oleh mereka diserikan lagi apabila Laila Khalisah disahkan hamil kembar. Namun, pada usia perkahwinan yang masih setahun jagung itu, kebahagiaan mereka diragut dengan fitnah yang dilemparkan oleh Izham, bekas tunang Khalisah. Izham muncul kembali menagih cinta Khalisah.

Title:Imam Mudaku Romantik
Edition Language:Malay
ISBN:9789670246666
Format Type:

    Imam Mudaku Romantik Reviews

  • Nonie?serenity2bliss

    Announcement before review: N nak jual buku ni for RM17. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :) 3.5 stars!Apa yang membuat N appreciate novel ni is ia berjaya membuat N nak jadi hamba Allah yang ...

  • Naira2975

    Book #37 - 2014I have to say, buku ni is one of my favourite book. At the beginning of the story, banyak babak lucu (make that 3 incidents) apabila Faqih berjumpa dengan Khalisah. Also, awal-awal ceri...

  • athirah amri

    Tajuk buat aku nak muntah. Tak payah nak imam muda sangat lah.Tapi.Nasib baik , dia described watak ostad tu lain dari yg lain.Bukan jumud.Bukan itu ini haromm. Bukan judgemental. Baca sendiri. ...

  • Bidadari Hujan

    jalan cerita y agak slow.....

  • rara

    tak kena selera :)...

  • Izzah

    Happy ending…alhamdulillah semua watak diberi hidayah untuk kembali ke pangkal jalan…walaupun dugaan buat faqih dan khalisah yang dipisahkan oleh keluarga disebabkan fitnah yg dilemparkan, faqih m...

  • Aliza Nai

    Honestly, I fikir that this book will end up like Ya Maulana, MPI or Doa Cinta Seorang Lelaki..tajuk tak selari dgn watak Faqih membuatkan I selalu nak compare dgn watak2 ustaz yg ada dlm buku lain ya...

  • nell

    so-so.....

  • Ain Raihan

    Menarik jugak citer ni......

  • Noorhasnizah

    Done......