Hari-Hari Aku Rindu

Hari-Hari Aku Rindu

by

read-2014, , my-collection, malay-novel, hasil-bacaan-2014, sold, malay-novels, malay-novel, 2014, pnm-ebook-wishlist

Angkara kisah hitam yang menghantui hayatnya sebelum ini, NUR SARAH NADYA trauma tidak berkesudahan. Harga diri dan hatinya juga hancur lebur. Apa yang dia mahu adalah membuang jauh peristiwa pahitnya ketika bersama FARIZ yang telah membuatkan kehidupannya kelam derita.

Tatkala memori hitam terpendam bersama Fariz masih tidak dapat dilupa, hadir pula insan lain menambah luka.

“I tak nak kahwin dengan you. I bencikan you. I tak tipu. I tak boleh kahwin dengan orang yang I benci. What do you expect from me? You ingat I boleh jadi isteri yang baik untuk you selepas apa yang dah jadi ni? You ingat I ni tak ada upaya? Dah tak ada jalan lain dan terdesak sangat sampai terpaksa jadi isteri you?” – Dhia.

Dialah KHALISH NAUFAL. Lelaki yang sukar diramal hati dan tingkah lakunya. Pandai bermain kata-kata manis. Tiada yang baik tentang empunya diri. Benarkah dia lelaki yang hanya tahu ambil kesempatan?

“Tak payah nak baik sangat dengan I.” – Dhia.

“Why? You takut jatuh hati dengan I?” – Naufal.

“You buat lawak ke apa, ni? You tahu I benci you, kan? You dah hilang ingatan kut? Hari-hari hidup I celaru sebab you! Hari-hari I rasa nak bunuh you!” – Dhia.

“Esok lusa you akan rindu I pula. Hari-hari. I’m sure of it.” – Naufal.

Rentetan sebuah rahsia yang sengaja disembunyikan, hidup Nur Sarah Nadya tambah tertekan. Rahsia yang menyebabkan Fariz kembali mengganggu dirinya. Apa yang dimahukan oleh Fariz? Antara harta dan dan kasih sayang, mungkinkah nyawa menjadi taruhan?

“Apabila lelaki ni tak ada nanti, Sarah akan jadi milik abang. Hanya abang sorang aje yang berhak dapat Sarah. Abang akan pastikan lelaki ni tak wujud lagi selepas ni!” – Fariz.

Title:Hari-Hari Aku Rindu
Edition Language:Malay
ISBN:9789670246697
Format Type:

    Hari-Hari Aku Rindu Reviews

  • kuzzeen

    Naskah untuk dilepaskan; RM16. PM je... Bimbang pembacaan kali pertama (yang mendukacitakan dan menduga kesabaran)membuatkan aku terlepas pandang apa2 butiran penting, aku ULANG BACA untuk kali ke...

  • Kamaliah

    2 1/2* untuk cerita.1/2* untuk kesabaran NaufalFirst of all…. I really had a very very hard time accepting the fact that this book and Sungguh, Aku Gilakan Kau is written by same author. I absolutel...

  • Rynna

    permulaan sesuatu perhubungan melalui keterlanjuran membuatkan sy letak 3 bintang untuk novel ni( keterlanjuran yg tak disengajakan antara dhia dan Naufal)...menyebabkan Dhia dan Naufal berkahwin sete...

  • nilam

    Akhirnya dapat baca hingga akhir kisah Naufal & Dhia yang berkurun tunggu keluar terbit..puas hati..Kisah Sarah Nadya(Dhia) yang beranikan diri bertemu degan Khalish Naufal kawan chatting di alam maya...

  • Faradina Azlin Azahar

    Ngeeee.. berjaya mengkhatamkan pada jam 1 pagi.. Yeay!!!! lama seyh tunggu ending HHAR... so bile dapat baca mmg puas.. hahaha... Hero dia, si Naufal tue.. mmg menjadi Pujaan Hati... suke la ngan pera...

  • Mai

    Buku ni dah baca dan dah dijual pun, pelik bila tiada update....

  • Ctsue

    Hanya boleh kata Naufal memang penyabar, calon lelaki idaman tolak kisah silam yang gelap tu. Untuk Dhiya, memang sangat bertuah terperangkap dengan lelaki macam Naufal walaupon ego tak bertempat. Akh...

  • Emoon

    Cerita ok cuma x brapa nk suka dgn heroin .... Hehe.... Khalish Naufal BEST!!! (Tergedik ckit je)...

  • Zurianita Manab

    cerita yg menarikk. dalam pelarian dari Fariz... Naufal yg menghampiri Dhia. Dan dlm Dhia membenci Naufal... mungkinkah akan terbitvrasa rindu pada lelaki itu.....

  • Nonie?serenity2bliss

    Announcement before review: N nak jual buku ni for RM13. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :) Rasanya tak perlukah N nak berkomen panjang. Apa yang N rasa memang sama dengan apa yang dirasakan ...