Ustaz Pink!

Ustaz Pink!

by

, salwa, hasil-bacaan-2014, ustaz-pink

Satu pertemuan bersejarah telah berlaku. Disebabkannya, Zahra menggelar Arif, pensyarahnya yang memiliki wajah ala-ala Eun Shi Kyung, sebagai Ustaz Pink. Walhal pensyarahnya itu bukan penggemar warna girly pun. Lain pula bagi Arif apabila hatinya sentiasa tertarik dengan gelagat gadis itu. Comel, perkataan yang sentiasa bermain di benaknya apabila berbalah dengan gadis itu.

“Apa kot-kot. Bangun lambat mana ada kot-kot. I don’t want to hear any excuses anymore. Saya bagi denda.” - ARIF si cool memanjang.

Setiap pertembungan membuatkan kedua-duanya bagaikan ada chemistry. Seperti molekul O2. Akhirnya daripada musuh bertukar menjadi kawan, boleh ke bertukar menjadi cinta sejati? Boleh ke mereka hidup bersama sebagai suami isteri? Kalau dah tertulis di dalam Lohmahfuz bahawa Zahra akan dijodohkan dengan Ustaz Pink juga, makanya tiada siapa pun yang mampu menghalangnya.

“Hoi! Shiela! Kau nak aku cili-cili mulut kau tu ke? Punya sedap kau cakap aku suka Ustaz Pink tu!” - ZAHRA si gelabah tak bertempat.

Title:Ustaz Pink!
Edition Language:Malay
ISBN:9789674460198
Format Type:

    Ustaz Pink! Reviews

  • Ed

    Actually anak I yg beli novel ni so I tumpang baca je. Memang sesuai untuk golongan remaja sebab cerita dia tak adalah konflik yg berat. Kisah cinta student & lecturer jatuh cinta. Lecturer pula berda...

  • Rahimah Mansor

    citer yg santai dan sweet. byk ilmu agama blh jadikan panduan hdp dlm buku ni. cuma satu yg saya perasan kerap sgt penulis-penulis akan buat ex boyfriend atau exgirlfriend yg dah kawen akan kejarkan b...

  • Faradina Azlin Azahar

    Great story lines.perubahan demi perubahan yang berlaku memang membahagiakan banyak hati.. hehe..permainan takdir mmg banyak diperkatakan. yerla.. sapa can challenge ngan takdir kan.tp pistacia vera, ...

  • Zzati Alydrus

    Nice story. Full of positive vibes, love after nikah & tak melampaui batas....

  • Teh Salam

    best....walaupun tajuk nama mcm utk remaja..tapi banyak yg pengajaran terutama ayat2 quran tertentu yang boleh diamalkan seharian dalam keadaan tertentu ......

  • Khasidah Abdullah

    Ok jln cerita tuk novel ni biasa2 je. Tapi banyak ilmu ttg islam telah cik penulis selitkan yg membuat saya teruja. Good job!!!#kipidap...

  • Ruzaifullgmail.Com

    ok...