Urusan Cinta Elena Dan Tuah

Urusan Cinta Elena Dan Tuah

by

buku-melayu, , salwa

Pertemuan Elena dan Tuah bukanlah sesuatu yang dirancang. Pada situasi dan waktu yang salah, mereka berkenalan.

“Kenapa awak masuk campur urusan rumah tangga orang?” – Tuah
“Excuse me? Habis tu, awak pula... Kenapa masuk campur urusan hidup saya?” – Elena


Elena yang berani. Elena yang sombong. Tapi Tuah tetap suka? Kata-kata Tuah dianggap bahan gurauan. Mana mungkin hari pertama berkenalan sudah diajak kahwin.
Agaknya kepala Tuah dah biul!

“Apa nama awak?” – Tuah
“Saya Elena Amir. Just call me El.” – Elena
“El, kalau saya ajak awak kahwin... Awak nak tak?” – Tuah
“Gila!” – Elena


Namun, Elena pula yang sasau disaat Tuah menghilangkan diri setelah lamarannya ditolak. Elena panasaran! Elena nanar! Dan… Dia lemas dalam lautan rindu!

Tersentak Elena apabila tiba-tiba muncul pula lelaki persis Tuah disaat dia sedang kerinduan, namun yang di hadapannya bukan lagi lelaki berambut rebonding seperti model dalam iklan syampu dan berfesyen seperti budak-budak hipster. Tetapi...

"Maigaaddd! Dia blah macam itu aje? Dia ni dah kenapa? Buat-buat tak kenal aku pula!" - Elena

Elena keliru! Benarkah itu Tuah atau sekadar angan-angan orang angau? Belum reda kekeliruan tentang Tuah, tiba-tiba muncul pula Nina si cantik manis, Cef Mike yang menjengkelkan, Datin Maria yang menggerunkan dan juga Nisrina yang membuatkan hidup Elena bertambah haru-biru.

SIapa mereka? Apa kaitan mereka dengan Tuah? Adakah lelaki persis CEO itu sememangnya Tuah yakni lelaki yang muncul dan hilang sesuka hatinya dalam hidup Elena? Ada rahsia yang harus digali. Ada rasa yang perlu dileraikan. Apa yang Elena tahu urusan itu perlu diselesaikan secepat mungkin!

"Sesungguhnya, urusan cinta kita tak akan pernah berakhir…" – Tuah

Title:Urusan Cinta Elena Dan Tuah
Edition Language:Malay
ISBN:9789674690618
Format Type:

    Urusan Cinta Elena Dan Tuah Reviews

  • Ririn Aziz

    Fluffy read.Saya tergoda dengan cover buku yang sangat cantik....

  • Sha Mohamed

    Cerita cint Elana dan Tuah yang sweet sangat sangat.. Disebabkan tersalah sangka, perasaan yang mula berputik terpaksa dipendam.. Namun kalau dah jodoh, pasti tak kemana.. Cerita cinta antara Elena da...

  • Tiara Sapphire

    kisahnya tak complicated sangat cuma Elena yg suka merumitkan keadaan. kalau dah suka orang tu pergilah stalk ke siasat ke sebab dia ada banyak peluang nak kenal lebih dengan Tuah tapi Elena lagi suka...

  • Rahimah Mansor

    Kisah Elena Dan tuah Yang penuh misteri. Siapakah tuah...

  • Bookustagram Review

    Buku [02/2020] .Kata orang, "Don't judge a book by it's cover.".Dan ya. Buku ini saya pilih kerana kavernya yang simple dan menarik. Dan semestinya, teknik marketing yang diaplikasi di blurb menjadi p...

  • aliterarynini

    Sadly, I cannot finished this book. Bahasa yang digunakan adakalanya agak kaku bila baca....

  • Fazilla

    elena tertukar 2 org lelaki yang muka seiras.. hahaha. kesian elena. kesian dera perasaan elena. Tuah pulak buat senyap pulak. sesiapa nak this novel, boleh pm. nak letgo rm17....