Single Terlalu Lama!

Single Terlalu Lama!

by

2020-read, , nak-let-go, baca2020, 2021-gr-book-challenge

SHAZRIMIN, welder yang ditinggalkan kekasih angkara kerjayanya yang tak menjanjikan masa depan. Hidup bujang diteruskan walau bermacam tohmahan dan umpat keji diterima. Pertemuan dengan salah seorang team member di tempat kerja membuatkan dia jatuh hati. Namun disimpan rasa hati yang sentiasa membelenggu dan mengusik perasaan. Mana mungkin dia mencintai lelaki?! Haram! MIKANADYRA. Kehadirannya sering membuatkan jantung Jimin sentiasa berdebar dan tak menentu. Tanpa usikan dan pertelingkahan, ibarat hari Jimin tak lengkap. Mikanadyra yang kasar, kuat menjeling, mulut celopar tapi kaki sentap!

"Jangan sesekali berani buka mulut canang kat bengkel yang aku bawa kau balik kampung. Pastikan mulut kau tu zip elok-elok." - JIMIN

"Kalau aku ter... juga, kau nak buat apa?" - MIKA

"Aku welding mulut kau. Ingat tu!" - JIMIN

Hubungan mereka kian mesra. Keluarga Jimin juga merestui cinta mereka namun, percintaan mereka terhalang angkara ibu Mika yang menjadikan kerjaya Jimin sebagai isu.

"Boleh tak kau serius sikit? Tak kesian kat aku ke? Aku ni yang tersepit antara ..." - MIKA

"Antara aku dengan famili kau? Macam tu? Kalaulah kau rasa tersepit ... Tak tahu nak buat pilihan... Senang saja. Kau pilih famili. Aku okey, jangan jadi anak derhaka. Mungkin kita tak ada jodoh." - JIMIN

Habis tu? Macam mana dengan perhubungan mereka? Takkan Jimin nak biarkan cintanya terputus di tengah jalan sekali lagi? Nak membujang sampai bila, Jimin oi?!

Title:Single Terlalu Lama!
Edition Language:Malay
ISBN:9789672321125
Format Type:

    Single Terlalu Lama! Reviews

  • Ras

    4.5*1. Karya penulis baru yang berjaya menceriakan hati saya. Tapi tak rasa macam baca buku penulis baru pun sebab gaya olahan macam dah hasilkan banyak buku.2. Bulan ni saja, 3 daripada 4 buku yang d...

  • ains

    #13/2021" Aku rasa kalau kau petik jari mesti ramai beratur kan? Janganlah memilih sangat." - Mika" Kalau yang bersusun tu termasuk kau. Aku pilih kau sajalah. Senang sikit!" - Jimin.I pick the right ...

  •  Kak Zie

    Saya nak letgo novel ini.Mesej jika berminat nak beli..Boleh la untuk karya yang pertama. Boleh lagi diperhalusi dan diperbaiki untuk karya yang seterusnya....

  • Kdjxh

    Best 💯...

  • Joanna M

    Serious novel Single Terlalu Lama ni highly recommended. And sepanjang pembacaan, aku gelak. Macam-macam feeling aku dapat. Gembira, sedih, sakit hati, semua campur jadi satu. Novel ni tak berkisar pa...

  • Que Razali

    [89-2020]#SingleTerlaluLama #PyNatMouriNovel Single Terlalu Lama nukilan PyNat Mouri. Katanya ini percubaan pertama penulis. Iye ke ni percubaan pertama? Haha. Sebab perjalanan cerita yang ditulis san...

  • W. N. Izzaty

    [BOOK 145]Single Terlalu Lama! by Pynat Mouri..Buku ni best weh! hahaha.Kalau korang nak baca buku yang kelakar, boleh la baca. Honestly, aku tak suka sangat kalau buku tu, watak hero heroin dia asyik...

  • Ninie Ibrahim

    Novel yang sangat menarik! Usually tak berapa suka baca kalau watak wanita kasar dan tomboy tapi yang lain dari yang lain. Watak Mika perfect gandingan dengan Jimin! Jalan cerita simple tapi sangat ke...

  • Intan  Musa

    Kisah seorang welder yang dah terlajak dan seorang welder 'handsome'. Hahaha...

  • Aaida Farzanaa

    Cerita ni memang tiptop sangat. Best gilaa. Lain dari yang lain. Best sangattt sangatt...